Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

28 maart 2014

MS-13 Bendelid gezocht wegens liquidatie van ex-vriendin en haar 2-jarige zoontje

De 21-jarige Juan Elias "Cruzito" Garcia, lid van de MS-13 straatbende, staat sinds vandaag op de Most Wanted lijst in Amerika wegens zijn betrokkenheid bij de liquidatie van zijn ex-vriendin en haar 2-jarige zoontje.

Op 5 februari 2010 belde Garcia zijn ex-vriendin Vanessa Argueta op en vroeg haar om samen te gaan dineren. Argueta die geen argwaan had ging op de uitnodiging in en nam haar 2-jarige zoontje Diego Torres mee. Samen met twee andere bendeleden haalde Garcia zijn ex-vriendin en haar zoontje op. In plaats naar het restaurant te gaan reden zij naar een bosrijk gebied op Long Island, New York. Eenmaal aangekomen liquideerde een bendelid, met toestemming van Garcia, de 19-jarige Arguata door middel van een schot in haar borst en hoofd.

De reden voor de liquidatie zouden de bedreigingen zijn die rivaliseerde bendeleden hadden geuit richting Garcia na een ruzie tussen hem en zijn ex-vriendin een paar weken eerder. Argueta zou de MS-13 niet gerespecteerd hebben door contact te hebben met die andere bendeleden.

Na de liquidatie van Argueta schoot bendelid Adalberto Ariel Guzman de 2-jarige Diego een kogel in zijn hoofd. Het schot was niet fataal en de kleine Diego stond op en klamde zich vast aan het been van Garcia, de enige die hij van gezicht kon. Daarop schoot Guzman de jongen nogmaals in zijn hoofd waardoor de jongen overleed.

Deze gebeurtenis is zelfs voor de MS-13 bende een dieptepunt.