Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

23 april 2014

UPDATE: "Betrokkenheid Polletje bij sabotage bekerfinale"

De Amsterdamse recherche doet onderzoek naar betrokkenheid van een beruchte crimineel bij het vuurwerkincident afgelopen zondag bij de bekerfinale. Deze Amsterdammer, Martin van de Pol alias Polletje, zou al geruime tijd een schrikbewind voeren binnen de Amsterdamse voetbalclub.

Polletje werd in 2000 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens een viervoudige moord in de Haarlemse seksclub Esther. In hoger beroep werd de straf omgezet naar vijftien jaar.
Sinds zijn vrijlating in 2010 speelt Martin van de Pol een leidende rol binnen de harde kern van Ajax-supporters en is hij volgens verdenkingen van justitie betrokken bij diverse geweldsincidenten.

Volgens de informatie die de politie nu onderzoekt, gaf een deel van de harde kern opdracht tot het afsteken van vuurwerk omdat een aantal kopstukken de wedstrijd dreigde te missen. Hun bus had vertraging, waarna telefonisch orders werden gegeven de finale te saboteren. De mogelijke rol van Polletje daarbij wordt onderzocht.

De Amsterdamse politie ergert zich al maanden mateloos aan de aanwezigheid van Polletje bij officiƫle vergaderingen tussen Ajax en de politie over risicowedstrijden. Volgens de politie durft Ajax kennelijk niet op te treden tegen de meervoudige moordenaar. Afgelopen week werd zijn naam nog in verband gebracht met mishandelingen in het supportershome van Ajax.

Inmiddels beschikt de politie ook over informatie dat Van de Pol medesupporters afperst. Leden van de harde kern die geld verdienen aan merchandising zouden percentages van hun winst moeten afstaan.
Polletje ontsnapte in 2012 zelf aan een moordaanslag in Badhoevedorp. Een broer van de beruchte crimineel Martin Hillegers kwam bij een beschieting waar Polletje bij was, om het leven. Een andere Ajax-fanaat, Donny de Keijzer uit IJmuiden, raakte zwaargewond. (bron: De Telegraaf)

Lees ook: Portier club Esther in Haarlem "vrij"

UPDATE: Op AT5 een reactie van de harde kern van Ajax: "Wij zijn met drie bussen aangehouden, daarin zaten de oudere jongens van de harde kern. Waarom weten we eigenlijk nog steeds niet, we zijn op een parkeerplaats allemaal nog een keer gefouilleerd. Dat duurde anderhalf uur, maar er is absoluut niet vanuit de bus de opdracht gegeven om vuurwerk op het veld te gooien".