Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

22 november 2014

Moszkowicz moet Donald Groen terugbetalen

Bram Moszkowicz moet 35.000 euro terugbetalen die hij heeft geleend van zijn voormalig cliĆ«nt Donald Groen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald in een juridische procedure die Groen  tegen zijn voormalig raadsman aanspande.

Groen leende Moszkowicz een bedrag van 25.000 euro omdat hij dringend zijn personeel moest betalen. Nadat de aflossing op zich liet wachten, ging Groen akkoord met de belofte van Moszkowicz dat het geld zou worden terugbetaald zodra het kantoor aan de Herengracht was verkocht.

Daarna leende Groen hem op dezelfde voorwaarde nog eens een bedrag van 10.000 euro, die hij nodig zou hebben gehad voor een ziekenhuisbehandeling. Om wat voor behandeling het ging is niet duidelijk.

Ondanks dat het kantoor aan de Herengracht is verkocht voor 2,6 miljoen euro heeft Groen zijn geld niet terug gekregen.

Groen schakelde een bemiddelaar in, die aan Moszkowicz voorstelde om 5000 euro per maand af te lossen. Later werd dat verlaagd tot 2000 euro. Uiteindelijk bleek dat Moszkowicz slechts 1000 euro per maand kon aflossen. Groen ging daar niet mee akkoord. Hij schakelde eerst een advocaat in om het geld te incasseren. Moszkowicz reageerde niet op een aangetekende brief en op aanmaningen. Voor Groen voldoende om naar de rechter te stappen, die hem in het gelijk stelde.

"Ik zie wel dat hij dingen doet, dus er is kennelijk sprake van een inkomen. Van een kale kip kun je niet plukken, maar je kunt hem wel slachten", aldus de advocaat van Groen. Volgens de Telegraaf ontkende Moszkowicz gisteravond desgevraagd dat hij geld heeft geleend van Donald Groen.

Het vonnis is zoals dat heet "uitvoerbaar bij voorraad". Dat wil zeggen dat een deurwaarder ieder moment op de stoep van Moszkowicz’ kan staan om beslag te leggen. Moszkowicz zegt dat hij in beroep gaat tegen de uitspraak, maar dat heeft geen effect op de mogelijkheid om beslag te leggen.