Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

14 november 2014

Vijf jaar cel geëist tegen Kris Jagernath

De officier van justitite in Haarlem heeft 5 jaar gevangenisstraf geëist tegen de voormalige IRT-groei-informant Kris Jagernath. Tevens zou hij 50.500 euro moeten terugbetalen aan oud-profvoetballer Martien Vreijsen.

Jagernath is de laatste van 14 verdachten die terechtstaan voor de illegale pokertoernooien. Ook wordt hij verdacht van witwassen en afpersing.

De 53-jarige Jagernath ontkent elke betrokkenheid bij afpersing, witwassen of het organiseren van pokertoernooien. Volgens hem speelde hij wel mee met toernooien maar organiseerde hij ze niet. "Mevrouw de rechter, het zegt me allemaal niets", aldus Jagernath.

Ook ontkent Jagernath de afpersing van oud-profvoetballer Martien Vreijsen. Jagernath nam in 2011 een oude vordering van een andere schuldeiser over en bedreigde Vreijsen met de dood als deze niet binnen enkele dagen een halve ton kwam brengen. Vreijsen en zijn zoon werden zo bang dat ze zelfs geld van familieleden leenden om het bedrag bij elkaar te krijgen en cash af te leveren bij voetbalclub Young Boys. Pas nadat de club in oktober 2011 was betrapt op het organiseren van illegale pokertoernooien durfde ook Vreijsen aangifte te doen.

Jagernath was de spil en het clubhuis van Young Boys in Haarlem was de plaats waar alles gebeurde, concludeert het OM. Vreijsen voldeed er zijn schuld, daders van een ripdeal moesten er verantwoording afleggen, de pokeravonden werden er gehouden en clandestiene betalingen aan spelers en trainers van de club - naar schatting 1,2 miljoen euro tussen 2007 en 2011 - ook.

Advocaat Cees Korvinus vroeg om vrijspraak voor zijn client. Uitspraak 4 december 2014. (tekening: Petra Urban)