Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

22 december 2014

Gezochte Bulgaar zat al vast

De 25-jarige Bulgaar Atanas Hristov die sinds 23 september op de Nationale Opsporingslijst in Nederland stond, blijkt al die tijd al veilig achter slot en grendel te zitten in België.

De man zat daar onder een valse naam vast, maar viel door de mand door een match met vingerafdrukken. De Bulgaar wordt verdacht van twee gewelddadige berovingen in Schiedam in 2012. Bij de berovingen gebruikte hij buitensporig veel geweld. Op donderdag 8 november 2012 werd een destijds 79-jarige vrouw in de hal van haar appartementencomplex aan de Burgemeester Stulemeijerlaan in Schiedam vastgegrepen en naar de grond gewerkt door een man. Een handlanger beroofde haar van haar sieraden. De vrouw raakte hierbij gewond. Een soortgelijke beroving vond plaats in de nacht van 14 november 2012 op de Voltastraat in Schiedam. Hierbij raakte een destijds 63-jarige man gewond. Ook hij werd van achteren benaderd door een man en naar de grond gewerkt.

Op 23 november 2012 kon een van de twee berovers, een 18-jarige man uit Schiedam, worden aangehouden. Gaande het onderzoek was ook de identiteit van de tweede verdachte bekend geworden. De man bleek spoorloos en stond internationaal gesignaleerd. Het vermoeden bestond dat hij gebruik maakte van een valse identiteit. Op 23 september van dit jaar werd de man op de Nationale Opsporingslijst geplaatst en werd zijn afbeelding in het programma Opsporing Verzocht getoond.

Het vermoeden dat de man een andere identiteit had aangenomen, bleek juist. Toen Belgische collega's vingerafdrukken van een wegens een geweldsmisdrijf aangehouden Bulgaar naar zijn land van herkomst stuurden, kwam er bericht van de Bulgaarse autoriteiten dat er een match was met vingerafdrukken in hun databank. Er bleek inderdaad een andere naam dan de opgegeven naam bij deze persoon te horen en het bleek om de in Nederland gezochte man te gaan. In januari zal de uitleveringsprocedure in België gestart worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten