Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

16 december 2014

Oprichter coffeeshopketen blijft in Thaise cel

Belachelijk! Het volgende bericht laat maar weer eens zien hoe Nederland met Nederlandse gevangenen in het buitenland omgaat.

Oprichter Johan van L. van de verdachte Brabantse coffeeshopketen The Grass Company blijft in zijn Thaise cel. Nederland hoeft geen uitleveringsverzoek voor hem in te dienen, bepaalde de rechter in Den Haag dinsdag.

Johan van L. werd in juli aangehouden in Thailand nadat de Nederlandse politie de Thaise autoriteiten had gevraagd om de man te vervolgen voor witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Hij zit sindsdien onder erbarmelijke omstandigheden in een Thaise cel en probeerde met een kort geding uitlevering aan Nederland af te dwingen.

Volgens de Nederlandse rechter is er onvoldoende bewijs dat de informatie uit Nederland de directe aanleiding is geweest voor de aanhouding van de man, aldus de uitspraak dinsdag. De kans bestaat dat een eigen strafrechtelijk onderzoek van de Thaise autoriteiten de reden voor de arrestatie is geweest.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie is nog bezig met een onderzoek naar The Grass Company en diverse betrokkenen. Het bedrijf met coffeeshops in Tilburg en Den Bosch wordt in verband gebracht met georganiseerde criminaliteit. In juli waren er verschillende invallen, maar in Nederland is tot dusver niemand aangehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten