Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

17 december 2014

UPDATE: Zwaargewonde bij schietincident in Enschede (video) - Slachtoffer overleden

Een man is woensdagavond rond 22u15 neergeschoten in de Zonstraat in Enschede. Het slachtoffer is ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht. De straat in de Enschedese wijk Twekkelerveld is door de politie afgesloten. Agenten lopen in kogelwerende vesten.

De man zou gewond in de bosjes zijn gevonden op het plein aan de achterzijde van winkelcentrum Twekkelerveld. Verder gaan er geruchten dat het zou gaan om een familiekwestie. Dit is overigens nog niet bevestigd.

Een getuige meldt aan tubantia.nl dat het slachtoffer in zijn gezicht is geschoten. Deze getuige zou tevens het slachtoffer eerste hulp hebben verleend.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

UPDATE: 18.12.2014 - 0u56: Het slachtoffer, de 24-jarige Joey Moes is in het ziekenhuis overleden. De politie meldt verder dat ze geen idee heeft wie er op het slachtoffer heeft geschoten en waarom dat is gebeurd.

UPDATE: 18.12.2014: De Amsterdamse politie heeft donderdag drie mannen opgepakt in verband met hun vermeende betrokkenheid bij een schietpartij in Enschede woensdagavond. De verdachten van 27, 28 en 30 jaar oud zouden geen inwoners van Amsterdam zijn. Waar zij wel vandaan komen is niet bekend. Het Parool schrijft overigens dat het wel zou gaan om Amsterdammers.

    UPDATE: 19.12.2014: Zoals wij al eerder schreven heeft de politie ons net laten weten dat de aangehouden mannen GEEN Amsterdammers zijn.

Het is nog niet duidelijk of hier sprake is van een liquidatie in het criminele milieu. Moes stond onder meer bekend als autoverkoper. Een profiel op internet van is ondertussen verwijderd. Hij laat een vriendin en een dochtertje, Merel achter. Volgens wijkbewoners zou de ruzie te maken hebben met een schuld van 5000 euro die Joey nog had uitstaan.

UPDATE: 20.12.2014: Volgens verschillende berichten zou het gegaan zijn om een mislukte drugsdeal. Er wordt gesproken over 4 kilo speed.

De crematieplechtigheid, waarvoor iedereen wordt uitgenodigd, zal plaatsvinden op woensdag 24 december om 14u30 in het crematorium Enschede. (klik of afbeelding voor vergroting)

Een condoleanceregister is hier geopend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten