Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

8 december 2014

UPDATE: 34-jarige vrouw in Amstelveen geliquideerd

Een vrouw is maandagavond in Amstelveen doodgeschoten. Volgens een politiewoordvoerster zijn er kort na 19u30 meerdere schoten gelost aan de Beeckestijn.

    Bijna een kilometer verderop, bij de kruising van de Joke Smitlaan en de Haya van Somerenlaan, vond de politie een brandende auto. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartij en de brandende auto.

    Begin van de avond gingen er geruchten dat de zus van Willem Holleeder het slachtoffer zou zijn, dit blijkt echter niet te kloppen. Zowel de politie als de advocaat van Holleeder, Stijn Franken hebben dit bevestigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.



    UPDATE: Het slachtoffer is de 34-jarige Luana Luz Xavier, vriendin van Najib "Ziggy" Himmich. Hij wordt al langere tijd in verband gebracht met de groep rond de geliquideerde Gwenette Martha. 

    Xavier werd er in het criminele milieu van beschuldigd onlangs voor haar vriend Ziggy een doelwit naar een (mislukte) moordaanslag te hebben gelokt. Volgens geruchten speelde Luz Xavier mogelijk een rol in de aanslag die werd gepleegd op Chahid Yakhlaf, de man die er in het milieu van werd beschuldigd dubbelspel te hebben gespeeld rond de moord op Gwenette Martha in Amstelveen. Luz Xaviers vriend Ziggy zou voor dat verraad wraak hebben willen nemen op Yakhlaf.

    UPDATE 10.12.2014: Vanavond stonden er enkele politiewagens voor de deur van een woning aan de Sacharovlaan. De politie bevestigt dat er een verband is tussen dit bezoek en de liquidatie van Luana.

    UPDATE 2: Volgens de politie waren zij wegens "preventieve beveiliging" aanwezig bij de woning.