Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

5 februari 2015

2 Nederlanders neergeschoten in België bij 2 verschillende incidenten

Bij een schietincident in de Weverstraat in het Belgische Eksel is woensdagochtend een 41-jarige man bij zijn woning zwaargewond geraakt. Hij werd geraakt in zijn borst, been en lever. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet meer in levensgevaar. De man zou bekend staan als een einzelgänger. Het zou gaan om een Nederlander die sinds kort de Belgische nationaliteit heeft gekregen.

Volgens bronnen die aanleunen bij het onderzoek, blijkt wel dat het inkomen van het slachtoffer niet overeenstemt met zijn manier van leven. De federale gerechtelijke politie van Limburg hield samen met de lokale politie Kempenland, en een wapendeskundige, een grondig sporenonderzoek in het huis van de man.

Een tweede schietincident vond plaats rond 22u30 in de Pundershoekstraat, op ongeveer een kilometer afstand van de Weverstraat, waar het eerste incident plaatsvond. Het slachtoffer is een Nederlander en werd met 2 kogels geraakt bij zijn villa.

Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de eerste berichten zouden de twee incidenten niets met elkaar te maken hebben. De politie sluit nog niks uit en doet momenteel onderzoek.

Het dorpje Eksel ligt op ongeveer 13 kilometer van de Nederlandse grens. Veel Nederlandse criminelen wonen in deze omgeving. Vroeger woonde John Mieremet en Sam Klepper in Neerpelt, op ongeveer 11 kilometer afstand van Eksel. In 2004 werden de Nederlanders Marco Eijk en Robert Sengers in deze omgeving geliquideerd.

Er zijn nog geen aanhouding verricht.

Update: Het slachtoffer van het incident aan de Weverstraat is Johannes Baudoin. Hij woonde vroeger in Helmond. Slachtoffer van het tweede incident is de 50-jarige Roy Simon. Beiden werden opgewacht voordat zij werden neergeschoten. Of er een verband tussen de twee schietincidenten is kan de politie nog niet zeggen. Erg toevallig is het wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten