Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

19 maart 2015

Hidr - Nieuwe getuige tegen Holleeder

Aan het dossier tegen Holleeder wegens het opdracht geven van diverse liquidaties is de getuigenverklaring van Hidr Korkmaz onlangs toegevoegd. Die verklaring gaat over samenwerking tussen Holleeder, Dino Soerel en Stanley Hillis.

Holleeder moet woensdag voor het eerst in het openbaar voor de rechter verschijnen voor zijn mogelijke betrokkenheid bij twee criminele afrekeningen (Kees Houtman & Thomas van der Bijl).

Hidr verklaarde eerder al dat de Rus Nakim Abassov, samen met Zyla G. & Ali T. de liquidatie op Willem Endstra hebben uitgevoerd. Volgens hem stonden Zyla G. en Özgür C. op de uitkijk. Hoe betrouwbaar zijn verklaringen zijn is moeilijk in te schatten.

Volgens het OM is de getuige Hidr Korkmaz betrouwbaar: "Hij heeft niet om een tegenprestatie gevraagd van ons. Hij heeft geen geld gevraagd, hij heeft niet om strafvermindering gevraagd. Wel heeft hij gevraagd om bescherming en aangezien wij hem van belang vinden in het onderzoek naar Holleeder, bieden we hem die bescherming,” aldus het OM in EenVandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten