Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

31 maart 2015

Politiek de weg kwijt: Politie doet inval bij 55 growshops

De politie heeft de afgelopen maand invallen gedaan bij 55 growshops. De klopjacht volgt op een wetswijziging die het voorbereiden van wietteelt strafbaar stelt.

Tijdens de invallen werden groeilampen, koolstoffilters en kweektenten in beslag genomen. De komende weken blijft de politie stevig inzetten op de aanpak van handelaren in materiaal dat voor de wietteelt wordt gebruikt.

De meeste invallen van de afgelopen weken vonden plaats in Brabant en Zeeland. Daar zijn 25 van de in totaal ongeveer 50 growshops gecontroleerd. De politie nam in sommige bedrijfspanden vrachtwagenladingen vol kweekspullen in beslag. Bij een handjevol growshops zijn ook hennepplanten of -stekjes aangetroffen.

In andere nieuws rondom cannabis: In de kruipruimte en schuur van een woning aan de Julianalaan in Weert heeft de politie vandaag een hennepstekkerij met 5900 stekken ontmanteld. Bij de actie is de bewoner aangehouden. De stroom was illegaal afgetapt. Agenten kwamen de stekkerij mede op het spoor dankzij informatie die binnen kwam via Meld Misdaad Anoniem.

Tevens nog een andere belachelijke aanhouding: Maandagochtend zijn een 35-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Oosterhout aangehouden nadat in hun woning in de Pieter Stastokstraat een kleine hennepkwekerij was aangetroffen. Agenten reageerden op meldingen over stankoverlast en troffen in de woning 10 grote hennepplanten aan. De beide bewoners zijn aangehouden, de planten geruimd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten